Roza Ballonvaarten

OVER ONS

Roza Ballonvaarten wordt gerund door Ad en Marianne Roza. Marianne regelt alles wat met het ballonvaren te maken heeft, zoals het regelen van de passagiers, advertenties, de boekhouding e.d. en Ad is de ballonvaarder. Sinds 1983 zijn zij bezig met het ballonvaren.

Het is allemaal begonnen in augustus 1983 tijdens de viering van het 200 jarig bestaan van de heteluchtballon. Marianne was crewlid bij een Engelse ballonvaarder, George Barnes, en zij mocht de eerste vaart vanuit Raamsdonksveer tussen 100 ballonnen meemaken. Ad stond achter de hekken toe te kijken hoe zijn vriendin hoog in de lucht verdween en toen sprong de vonk naar het ballonvaren over.

De volgende dag mocht ook Ad mee de lucht in met 100 ballonnen en toen waren ze allebei verslingerd aan het fenomeen ” ballonvaren”.

Over ons

DAARNA

In oktober 1983 zijn ze dan ook naar Engeland toegegaan en daar heeft Ad zijn eerste lessen gekregen. Een paar keer per jaar gingen ze naar Engeland om ballon te varen. Samen met de Engelse ballonvaarder George Barnes en zijn vrouw Carol zijn ze ook naar Duitsland geweest tijdens een ballonevenement.

Omdat Marianne nog op school zat en Ad net afgestudeerd was als fysiotherapeut konden ze niet zoveel tijd vrij maken voor ballonvaren als ze eigenlijk zouden willen. Daar Engeland niet echt om de hoek ligt heeft Ad verder in Nederland ook nog lessen gehad en sinds 1988 heeft Ad zijn ballonbrevet. Marianne is tot op de dag van vandaag ook een fanatiek liefhebber van luchtballonnen. Toch is het er nooit van gekomen om haar brevet te halen.

Ook tijdens hun trouwdag in mei 1986 konden ze de verleiding niet weerstaan om letterlijk de lucht in te gaan in hun trouwkleding. Natuurlijk was er een andere ballonvaarder bij, omdat Ad zijn brevet nog niet had, maar die dook voor de foto’s wel even weg. De landeigenaar, bij wie ze toen landden, dacht eigenlijk dat het een reclame stunt was toen er een ballon bij hem in een weiland landde waar 2 mensen in trouwkleding uitstapten. Marianne heeft toen haar trouwring uitgedaan om te laten zien dat ze echt net getrouwd waren.

Over ons

EERSTE BALLON

In 1990 kregen ze hun eerste ballon, een ballon in de vorm van een batterij. Met deze ballon hebben ze 4 jaar gevaren in heel Nederland waarbij ze ± 50 vaarten per jaar maakten. Na 4 jaar liep het sponsorcontract af en hebben ze de ballon verkocht aan een Engelse ballonvaarder. In de plaats van de “batterij ballon” kwam de PH-ROZ, een mooie kleurrijke ballon met een “normale” vorm waarmee met 2 passagiers gevaren kan worden.

In 2000 kochten ze de PH-IZA, de Domino’s Pizza ballon. De directeur van Domino’s Pizza, Eduard Swagemakers, had namelijk in 1997 op uitnodiging van een autobedrijf een ballonvaart gemaakt met de PH-ROZ tijdens de Bredase Ballonfiësta. Hij was daardoor zo enthousiast geworden van het ballonvaren dat hij het visitekaartje van Ad en Marianne bewaarde en contact met hun opnam voor het sponsoren van een heteluchtballon.

De laatste 2 jaar varen Ad en Marianne zo’n 80 keer per jaar. Het ballonvaren is en blijft een hobby van Ad en Marianne, want daarnaast hebben ze ieder nog hun eigen werk, een fysiotherapiepraktijk en een sportcentrum en natuurlijk hun 3 kinderen die de nodige aandacht vragen.

Onvergetelijke ballonvaart

STAP AAN BOORD

Wilt u een ballonvaart boeken? Neem gerust contact op voor meer informatie of om direct met ons een datum af te spreken voor uw onvergetelijke ballonvaart.

We zien u graag aan boord van onze kleurrijke ballon!

contact